Kokosolie

Kokosolie

Kokosolie - de Exotische All-Rounder. Kokosolie is een echte duizendpoot. De toepassingen zijn eindeloos zowel in cosmetica en keuken. Wat maakt kokosolie zo gunstig voor huid en haar en voor wat kan kokosolie gebruikt worden.

Samenstelling kokosolie

Kokosolie is een natuurlijke plantaardige olie die wordt verkregen uit de geperste kokosnootpulp. Het bestaat uit 99% triglyceride-gebonden, verzadigde vetzuren.Laurinezuur, capronzuur, caprinezuur en caprylzuur zijn zogenaamde middellange keten vetzuren. Deze vetzuren zijn in water oplosbaar.

Laurinezuur is een van de meest bekende middellange keten vetzuren en kokosolie bevat een hoge hoeveelheid. Het heeft antibiotische, antivirale en antifungale eigenschappen, waardoor laurinezuur kan helpen bij virussen, bacteriën en schimmels. Dit vetzuur heeft ook zeer goede huidverzorgende eigenschappen.

Welke soort kokosolie?

Kies altijd voor 100% pure kokosolie, ongeraffineerd, extra vierge. Dan weet je zeker dat alle gunstige stoffen behouden zijn gebleven
Veel supermarkten hebben zowel kokosolie en kokosvet, "Wat is het verschil?. Er is geen. Dit zijn twee verschillende termen voor hetzelfde. Het smeltpunt van kokosolie, d.w.z. kokosvet, ligt bij 24  C. Bij hogere temperaturen, smelt dit vet tot een heldere, vloeibare consistentie.

Wat maakt kokosolie zo gunstig voor de huid?

Door de stoffen laurine-en caprinezuur en de anti bateriele werking wordt kokosolie vaak gebruikt in huidverzorging en haarverzorgingsproducten Kokosolie bestaat uit hele kleine moleculen waardoor de olie door de huidlaagen heen kan dringen. Het trekt dus goed in je huid en laat een beschermlaagje achter zonder de poriën af te sluiten. Door dit beschermlaagje wordt de huid beter beschermt tegen invloeden van buitenaf (bijvoorbeeld zon en kou) Het laurinezuur heeft dezelfde PH waarde als je huid. Bij de aanschaf van kokosolie, kunt u het beste kiezen voor een pure ongeraffineerde, ongeparfumeerde kokosolie die vrij is van toevoegingen zoals conserveringsmiddelen. Bij voorkeur van gecontroleerde biologische teelt, niet gebleekt of gehard

Enkele toepassingen kokosolie

Kokosolie is een zeer veelzijdig product. Een echte musthave voor de verzorging van huid en haar! Maar toch weten de meeste mensen niet wat je er allemaal mee kan doen, hierbij enkele voorbeelden:
Tandpasta en mondwater (gemixt met andere bestandsdelen)
Gezichtsolie
Aftersun
Haarmasker
Badolie
Bij insectenbeten
Massageolie
Nagelriembehandeing
Deodorant
Oil pulling
Aftershave
Makeup remover
Haarwax
Gezichtsmasker
Bij luieruitslag
Bij Cellulitus
Bij Acne
Insectwerende lotion

Kokosolie gebruiken als een huidverzorging door te smelten in de palm van de handen en aanbrengen van een dunne laag op de huid. De olie heeft een paar minuten nodig om in te trekken.

Door de antimicrobiële eigenschappen, wat betekent dat het geur veroorzakende bacteriën bestrijdt, is kokosolie een goed alternatief als deodorant.

Kokosolie voor het haar

Net als de huid,  wordt ons haar blootgesteld aan de elementen. In de zomer aan UV-stralen, chloor en zout water, en in de winter kou, verwarming en hoofddeksels. Hairstyling tools zoals haardrogers. Kokosolie helpt bij het herstellen van breekbaar haar, en wordt aanbevolen bij een zeer droge of zeer vette hoofdhuid. Masseer een kleine hoeveelheid in schoon, handdoekdroog haar een keer per week. Laat minstens een uur inwerken of bijvoorbeeld de hele nacht en was het haar vervolgens zoals gebruikelijk in de ochtend.
Kokosolie kan ook gebruikt worden als wax om het haar te stylen.

Kokosolie voor het gezicht

De gezichtshuid is tot zeven keer dunner dan de huid op ons lichaam, waardoor het gevoelig is voor de elementen. Vanwege de de waardevolle eigenschappen kan kokosolie extra zorg en bescherming bieden.

Omdat kokosolie antibacteriële, antivirale en onstekingremmende eigenschappen heeft kan kokosolie een positief effect hebben op de huid die gevoelig is voor acne. Reinig voorzichtig de huid, dip een wattenstaafje in de kokosnootolie. Dep de kokosolie voorzichtig op de getroffen gebieden van de huid.

Kokosolie kan worden gebruikt als make-up reiniger. Smelt een klein deel in de palm van je handen, masseer in op de huid van het gezicht veeg zachtjes weg met een wattenschijfje.

Verwen gebarsten en droge lippen met een dosis kokosolie in plaats van een lippenbalsem. Het voordeel is dat kokosolie geen paraffineoliën of siliconen bevat die worden ingeslikt.

En hier is een extra tip voor de heren: de verzachtende effecten van kokosolie kunnen helpen bij een geirriteerde huid na het scheren, en zorgt voor een zachte maar effectieve aftershave.

Onze kokosolie is biologisch, koudgeperst, onbewerkt en volledig vrij van bleekmiddelen