Handmade Naturals

Handmade Naturals is een familiebedrijf uit noordwesten van Engeland.
De passie en energie achter het merk is Rossi. Het begon allemaal in 2006 met onderzoek naar de behandeling van aanhoudende luieruitslag bij de dochter van Rossi door de reactie op de reguliere cosmetica producten. Na uitgebreid onderzoek naar natuurlijke ingrediënten is Rossi begonnen met het maken van haar eigen huidverzorgingsproducten. De hardnekking uitslag en overgevoeligheid van haar dochter verdween na het vervangen van de reguliere producten met synthetische ingredienten door 100% natuurlijke zeep en balsem. Zo werd Handmade Naturals als merk geboren - uit een passie voor een gezonde huid en lichaam en een erkenning dat de reguliere merken chemische stoffen en additieven bevatten die potentieel schadelijk kunnen zijn. Het merk groeide al snel en heeft inmiddels een grote en trouwe klantenkring .

De producten van Handmade naturals zijn handgemaakt, dierproefvrij (BUAV gecertificeerd) en worden uitgebreid getest alvorens te worden opgenomen in het assortiment. Alle ingrediënten zijn van leveranciers die geen dierproeven gebruiken en waar mogelijk biologisch of in ieder geval fairtrade zijn . Om te voldoen aan de huidige Britse en Europese Cosmetics Products Regulations, zijn de producten van Handmade Naturals getest en beoordeeld door een onafhankelijk laboratorium .

Alle producten van Handmade Naturals worden vers en handgemaakt in de speciale werkplaats - van het afwegen van de ingrediënten tot het mengen van het product , het vullen van de potten en etikettering. De producten bevatten niets anders dan puur natuurlijke ingrediënten.Grootschaliger productie vereist meestal het gebruik van chemische conserveringsmiddelen zonder bekende lange termijn effecten op onze gezondheid.

De visie van Handmade Naturals is dat natuurlijk alles is dat rechtstreeks in de natuur te vinden is; kruiden , fruit of groenten. De natuurlijke ingrediënten ondergaan wel een verwerking zodat het kan worden gebruikt worden in de producten. Plantaardige oliën worden geperst uit de zaden of vruchten van de plant . Om shea butter produceren , moeten de noten worden verzameld, gepeld en gemalen tot een pasta , zodat de olie kan worden geperst , gefilterd en vervolgens kristalliseren. Wat  belangrijk is voor Handmade Naturals, is dat elk ingrediënt - olie, boter , etherische olie , extract of wax - is afgeleid van een plant en de kleinste hoeveelheid verwerking heeft gehad zonder het gebruik van chemicaliën , oplosmiddelen , toxinen of synthetische conserveringsmiddelen .
WAT U ZIET IS WAT U KRIJGT

Natuurlijke huidverzorging moet geen uitzonderlijke luxe zijn, maar een alledaagse voordeel! Omdat uw huid en uw gezondheid het belangrijkst zijn!
Lees meer