Hydrolaten

Hydrolaten (bloemenwaters of hydrosols) zijn het hoofd- of bijproduct van het productieproces van etherische olie. De olie wordt verwijderd en het hydrolaat blijft over. Dit vocht bevat de wateroplosbare delen van etherische oliën. De geur van een hydrolaat is vaak minder sterk dan die van een etherische olie. Dit betekent dat ze meestal goed te verdragen zijn direct op de huid.
Deze hydrolaten zijn 100% zuiver, biologisch en vrij van conserveringsmiddelen, alcohol of emulgatoren.

Gebruik hydrolaat

Gezichtsreiniger: Bevochtig een watje met een hydrolaat en reinig de huid met ronddraaiende bewegingen. Herhaal indien nodig.
Huid toner: Spray de hydrosol op reeds gereinigde huid met je ogen dicht. Indien gewenst breng een moisturizer / gezichtsolie aan. Spray enkele malen gedurende de dag voor een fris gevoel.
Gezichtsmasker: Meng de hydrosol met witte of groene klei en breng aan op de gereinigde huid. Laat het mengsel 10-15 minuten intrekken en spoel af met water. Indien gewenst breng een moisturizer / gezichtsolie aan.
Bad: Giet wat hydrosol in het bad met warm water, achterover liggen en genieten.
Haarverzorging: Spray op schoon haar en masseer in de hoofdhuid. Niet nodig om uit te spoelen.
Body parfum / deodorant: Spray op de huid van een afstand van 15 cm, in het bijzonder op plaatsen waar je transpireert.
Aroma massage: Breng een basisolie puur aan op de huid en spuit het hydrolaat op de huid voorafgaand aan het masseren.
Luchtverversingsfilter: Verspreid in de lucht of beddengoed, stoffering, in sauna's, voor het strijken.

Het is belangrijk dat deze natuurlijke hydrolaten in koele, donkere plaatsen worden bewaard. Koeling (vooral na opening) is belangrijk om de bacteriegroei die kan voorkomen tegen te gaan. Na opening gebruiken binnen 6 maanden.
Lees meer